Vad är Löderup?

Löderup är ett litet samhälle eller område skulle man kunna säga som ligger i den välkända delen av Skåne, det vill säga Österlen. Rättare exakt ligger det mellan de större städerna Ystad och Simrishamn. Löderup är som du kanske förstår inte speciellt stort men trots det så finns det många besökare där varje år som åker dit och njuter av den vackra sommarstaden eller byn. Kommer du inte från Skåne eller om du inte bor i Skåne har du säkert ingen riktig koll på vad Löderup är, men för dem som bor där är det en vanlig plats många någon gång har besökt och kan rekommendera till gäster samt är en ort som de lätt förknippar med turister och mycket folk.

Vad finns det att göra i Löderup?

Jo, då kommer ju den stora frågan, vad är det som gör Löderup såpass speciellt till att det är såpass många som väljer att komma dit? Och vad finns det egentligen att göra där? Faktum är att det är inte extremt speciellt mycket att göra i Löderup, som exempelvis så finns det inget tivoli eller något som annars skulle kunna locka många besökare. Utan varför så många kommer till Löderup är för att det ligger extremt nära till en naturreservat dit många gillar att gå på för att ta promenader i orörd mark. Naturreservatet innefattar inte endast fina och välvårdade skogar i olika varianter, utan det innefattar även långa sandstränder och hedar. I närheten av Löderup, rättare sagt Sandhammaren, finner man en av Sveriges absolut vackraste sandstränder. Det är en av anledningarna till att folk åker till Löderup och dessa trakterna, på grund av de fina stränderna längs Österlens kust. De flesta som åker till Löderup solar, badar och köper mest glass, därav är det en sommarort med många turister utan dess like. Utöver det finns det ett bredd utav av olika aktiviteter som tillhör sommaren, exempelvis volleyboll och minigolf. Dessutom är Löderup kända för sina vandringsleder som gör att många kommer dit. Skåneleden går bland annat genom Löderup, som är mycket populär att gå på.

Mycket folk på sommaren

Lika många invånare som bor i Löderup, lika många gästbäddar finns det att hyra i byn. Det säger ganska mycket om hur populärt det är att gästa Löderup på en varm och solig sommardag. Rättare sagt så finns det 540 gästbäddar att sova i. Utöver det fins det ungefär hela 200 campingplatser och 318 fritidshus i det lilla samhället. Det är mysigt och framför allt ett ekonomiskt alternativ att bo på vandrarhem i Löderup, med dessutom väldigt gästvänligt. De personer som har varit där säger att de har blivit varmt bemötta av dem som bor där och sköter om vandrarhemmen. Du kan antingen hyra rum för äventyrsresan, vandring eller endast för avkoppling vilket även är populärt. Med tanke på att vandrarhems-standarden i Sverige är väldigt hög så kan du som gäst antingen välja att få både frukost där och städning, eller så spar du på pengarna och fixar det själv.

Bakgrundsbild som används på hemsidan: By TS Eriksson (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons