Backagården på Österlen

Som namnet kanske avslöjar är det en gård dit åker många turister som är på väg till eller bor på Österlen. Det är alltså en typisk Skånegård som ligger på Österlen mellan Kåsebergas Ales stenar och Sandhammarens vita stränder. Vid gården sträcker sig mjuka kullar och vida fällt där bland annat kosor går och betar.

Bild från https://www.backagarden.com/

Vad består den skånska gården av?

På gården finns det ett antal olika hus där du som gäst och kund kan göra olika saker. Det gården är bland annat kända över är deras fantastiska växthus där de odlar många olika växter som både är ätbara och som endast används för prydnad. Där kan du som kund gå in för att kolla och till och med köpa och frukten är mogen eller om blomman har växt klart. Sedan finns det ett magnifikt Café på gården som säljer allt ifrån mackor och lättare luncher till bakelser utan dess like. En varm sommardag är det ett perfekt tillfälle att besöka Backagården om man har tröttnat på de vita sandstränderna och de hårda vindarna. Då kan du nämligen få din godaste bakelse du någonsin ätit. På gården jobbar det mångsysslare, eftersom det även finns en klädbutik som är populär. Den heter så mycket som ”Butik Omtanke”. Kläderna som säljs i Backagården affär går endast att få tag i där och vissa av kläderna har de till och med gjort själv. En ytterligare butik finns på gården och det är en så kallad presentbutik där du kan handla souvenirer, presenter som är från gården men även andra roliga presenter att ge bort.

Evenemang

Är du intresserad av att ha en stor fest, bröllopsfest eller dopmiddag så har du kommit rätt.  Du kan nämligen boka in dig och ditt sällskap på Backagården för din tillställning du är ute efter. Då hör du av dig och berättar vad för fest eller middag som du vill ha, sedan hur många ni blir och vad för mat som du väntas vilja ha. Sedan fixar personalen på Backagården med resten och du slipper tänka med på det. Givetvis kostar det en slant med det är inte speciellt mycket dyrare än vad andra ställen tar, om man vill ha en middag i samma klass som på Backagården, med tanke på dess fina miljö och allt vackert runt om kring. Dessutom ligger gården lätt tillgänglig för att ta sig dit, som är viktigt om du ska ha exempelvis en bröllopsfest eller vanlig fest. Gården ligger inte långt ute på landet och det är enkelt att exempelvis hyra in en minibuss eller liknande för att kunna få många personer dit på ett smidigt sätt. Dessutom är det enkelt att endast ta en taxi eller cykla om man bor någonstans på Österlen då avstånden inte är speciellt långa någonstans i Skåne från boende till evenemang.

Mycket folk

Det är viktigt att ha i åtanke när du planerar ett besök att inte förvänta dig att vara ensam, för många har samma planer som du och det är ofta mycket besökare på Backagården.